Har du svært ved at klare hverdagen og arbejdet efter hjernerystelse, hjerneskade, stress eller anden sygdom?
Ønsker du professionel rådgivning, viden om energiforvaltning og coachende samtaler til at få handlemuligheder, så du kan få mere overskud og balance i din hverdag?
Erfaringer viser at:
9 ud af 10 kommer godt tilbage til arbejdet
10 ud af 10 oplever mere overskud og energi i hverdagen.
Der tilbydes rådgivning og støtte til alle former for sygdoms forløb og diagnoser:
- Udviklings- og mestringsforløb til borgere med senhjerneskade
- Hjernerystelse / whiplash (piskesmæld)
- Kognitive udfordringer efter blodprop, hjerneblødninger, hjernetumor, mm.
- Senfølger efter Covid-19
- Stress, PTSD
- Alle former for kroniske sygdomme.
Til dig - og/eller dine pårørende som pga. akut opstået sygdom eller en ny diagnose har svært ved at finde ud handlemuligheder - tilbydes rådgivning, bisidderfunktion og støtte i forhold til din aktuelle situation.
ERHVERVSRETTET REHABILITERING:
Til dig - der har været, eller er sygemeldt og har brug for en ergoterapeutisk funktionsevne- eller arbejdsevne vurdering, for at blive afklaret i forhold til hvordan du kan komme tilbage til arbejdsmarkedet med de skånehensyn, ressourcer, kompetencer og ønsker du har. (se eksempel på forløb på forsiden - home)
Gode erfaringer med Udviklings- og mestringsforløb efter senhjerneskade, hvor fokus er energiforvaltning og coachende samtaler.
ENERGIFORVALTNING:
Mange som har fået en hjerneskade (som følge af blodprop, hjerneblødning, hjernetumor og hjernerystelse) oplever efterfølgende massive symptomer på træthed. (også kaldet hjerneskadetræthed og mental træthed)
Symptomerne er ofte enten konstante eller kommer pludselig efter en aktivitet.
Udover den massive træthed, oplever mange også hovedpine, hukommelsesproblemer, koncentrationsbesvær, øget irritabilitet, synsforstyrrelser, svimmelhed, lydfølsomhed og behov for mere søvn eller problemer med at sove.
Denne form for hjernetræthed, er "usynlig" for andre og mange pårørende kan have svært ved at forstå, hvor omfattende disse symptomer er - fordi det menneske de står overfor ligner jo sig selv ? !
Effektive individuelle forløb, hvor der arbejdes med energiforvaltning.
Ud fra samtale med dig og en grundig analyse af alle dine dagligdags aktiviteter, analyseres der sammen med dig på den sammenhæng der er mellem dine daglige aktiviteter og de symptomer du har.
Du bliver rådgivet i forholdt til hvilke aktiviteter du fremover skal have fokus på - og som giver dig energi og hvilke aktiviteter du skal undgå - som kræver for meget energi af dig.
Der er tilbud om ergonomisk rådgivning i forhold til dine fysiske aktiviteter, både på arbejdspladsen og i hverdagen, så du undgår smerter. Der bliver udarbejdet handleplaner, så det bliver synligt og konkret for dig, hvordan du kan prioritere din energi mere hensigtsmæssigt, så du opnår balance i både dit fritids- og arbejdsliv.
DU LÆRER AT FORVALTE DIN ENERGI - SÅ DU FÅR MERE OVERSKUD I HVERDAGEN !
Alle ergoterapeutiske rådgivningsforløb tilrettelægges ud fra dine ønsker og behov og gerne i samarbejde med dine pårørende og arbejdsgiver. Der er stor fleksibilitet i forhold til indhold, tidspunkt og sted.
Ergoterapi gør din hverdag mulig - igen
Som autoriseret ergoterapeut er jeg uddannet til, at analysere hele din livssituation i forhold til de begrænsninger du oplever i hverdagen, både fysiske - men også psykiske og mentale/kognitive begrænsninger.
ALLE har behov for en meningsfuld hverdag. ERGOTERAPI gør DIN hverdag mulig - igen.
Ergoterapi træner din fysiske formåen, dit Mindset, din psyke og hjerne og udvikler dine sanser og færdigheder i samarbejde med dig og i forhold til det du gerne vil opnå i dit hverdags- og arbejdsliv.
Ergoterapeutisk rådgivning er en proces, hvor du sammen med en autoriseret ergoterapeut arbejder struktureret, med at blive bevidst om egne ressourcer og kompetencer, så hverdagslivet kan blive så værdigt og aktivt som muligt - på trods af sygdom.
Undersøgelser og behandling foregår i dine daglige aktiviteter og der analyseres på udførelsen heraf.
Aktiviteter er det mennesker gør hver dag og alle døgnets timer. Der tales om daglige rutiner og vaner og ikke mindst nattesøvnen, eller mangle på samme, da søvnproblemer ofte kan give udfordringer i alle hverdagens aktiviteter.
Det kan omhandle begrænsninger i alle dine dagligdags aktiviteter - fra du står op, til du går i seng og i løbet af natten.
Nogle har fysiske udfordringer og har svært ved, at komme omkring i egen bolig og har måske brug for hjælpemidler eller boligændringer og andre har problemer med at huske og orientere sig og få overblik over hverdagens gøremål, som personlig hygiejne, lave mad og planlægge og udføre aktiviteter ud fra det givne funktionsniveau.
Mange har problemer med balancen - også som helt almindelig ældre, så der er også fokus på faldforebyggelse. Hele boligen bliver gennemgået og belysningen vurderes og der tilpasses, så risikoen for fald minimeres.
Nogle ændrer personlighed, pga. af en blodprop i hjernen eller en demensdiagnose og det kan være svært at være pårørende og få hverdagen til at fungere.
Sammen finder vi frem til realistiske handlemuligheder og løsninger, som passer til dit liv, til dine ønsker, begrænsninger, ressourcer, motivation og til dine værdier og vaner.
se videoen "VI GØR DIN HVERDAG MULIG"
www.etf.dk/vi-goer-din-hverdag-mulig
METODER:
Der anvendes en bred vifte af sundhedsfaglige, videnskabelige og ergoterapeutiske undersøgelses redskaber, metoder og test.
Energiforvaltning, herunder grundig analyse af de daglige aktiviteter, som skaber balance, så der er overskud til dagens vigtigste aktiviteter.
AMPS som observationsmetode ( AMPS = Assesment of Motor and Process Skills, som er et valideret, reliabel og aktivitetsbaseret observationsredskab)
Jeg er AMPS kalibreret og anvender viden fra denne test, til at observere og afdække menneskets evne til at udføre daglige aktiviteter. Denne undersøgelsesmetode, giver et kvalificeret helheldsbillede, i forhold til at beskrive funktionsevneundersøgelser og arbejdsevnevurderinger.
Til alle forløb hvor hjerneskade og mental træthed er en udfordring, arbejdes der effektivt med energiforvaltning, for at skabe balance i hverdagslivet, så man har overskud til de aktiviteter der betyder mest.
Afhængig af problematikker anvendes også diverse kognitive test, screening af symptomer på demens, mentale træthedstest og i forhold til sanseintegrationsproblemer anvendes Sensory Profile test til voksne. (Sensory Profile Adolescent/Adult)
En sensorisk Profil giver viden om et menneskes sansebearbejdning og adfærd og dermed forståelse og handlemuligheder til at ændre adfærd, som imødegår de sensoriske udfordringer.
Det kræver autorisation som ergoterapeut eller psykolog, for at kunne anvende testmaterialet og udføre Sensorisk profil. Sensory Profile Adolescent/Adult har gennem flere år været testet og valideret, også i Danmark.
Mine erfaringer som ergoterapeut, både professionelt og som pårørende
Jeg har 29 års erfaring som Ergoterapeut, både som behandlende ergoterapeut, underviser, coach, hjælpemiddelkonsulent og som Ledende Terapeut og har som fagprofessionel i mødet med mange klienter, viden om hvor svært det kan være, at leve med sygdom, men jeg har også kendskab til de muligheder der er.
Jeg har erfaringer både fra det offentlige og private regi.
Jeg har personlige erfaringer som pårørende til diagnoserne:
Senhjerneskade, Kognitive udfordringer, Demens, ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose) og følger efter stress, depression og angst.
Jeg ved hvor svært det kan være, at være pårørende i en familie, som er ramt af sygdom. Derfor tilbyder jeg også bisidderfunktion til undersøgelser og møder, hvis du som pårørende, ikke har overskud eller mulighed for at deltage.
Min passion og mission
Det kan virke uoverskueligt for mange, som ikke har sundhedsfaglig baggrund, at forsøge at finde rundt i de kommunale og regionale sundhedssystemer.
Jeg har både som fagprofessionel og som pårørende mange gode erfaringer med, at hjælpe både den sygdomsramte og de nærmeste pårørende igennem et sygdomsforløb.
Den viden vil jeg gerne give videre, så både du og dine pårørende kan få den nødvendige hjælp og dermed mulighed for, at leve et så aktivt og værdigt liv som muligt.
Alle ydelser kræver skriftligt samtykke (GDPR Persondataforordningen)
Som autoriseret ergoterapeut har jeg ifølge sundhedsloven tavshedspligt og oplysninger indhentes og videregives kun efter samtykke fra dig.
Der anvendes sikker mail og sikkert GDPR IT-system til alle privatfølsomme oplysninger.
Du inddrages og kan altid få indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret i din sag.
Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information om hvilke rådgivningsmuligheder jeg kan tilbyde dig ud fra din konkrete livssituation, kontakt mig venligst.
Ønskes professionel ergoterapeutisk rådgivning. Ring: 41 42 32 66.
Mail Kontaktformular og yderligere oplysninger er på forsiden.